?

ברזל

אחד מהמינרלים החשובים ביותר לפעילות גופינו, מהווה רכיב מרכזי במולקולת ההמוגלובין שתפקידה להעביר את החמצן בדם, בנוסף משתתף ביצירת אנזימים שונים ובעל תפקיד בקליטת הסוכר בתאים מן הדם והפקת אנרגיה.
קיימים שני מקורות לברזל: מן החי בעיקר בשר בקר ואברים פנימיים, דגים, ביצים, מוצרי חלב, ומן הצומח: ירקות עליים ירוקים, פרות יבשים, אגוזים ושקדים, קטניות ודגנים מלאים. באופן כללי ברזל שמקורו מן החי נספג בצורה טובה יותר בגוף. מחסור בברזל עלול לגרום לאנמיה, על כן יש לוודא צריכה נאותה של ברזל, בעיקר בקרב נשים הרות,ילדים, קשישים וחולים במחלות כרוניות.

למידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם
logo
© 2014 כל הזכויות שמורות נוטריקר בע”מ