?

תבשיל ירקות עם עדשים

המצרכים:

2 בצלים

2 שיני שום

1 פלפל אדום אחד

1 פלפל צהוב אחד

חצי פלפל חריף ירוק

2 חצילים קלופים

3 קישואים קלופים

4 גזרים קלופים

2-3 גבעולי סלרי

כוס עדשים כתומות

2 כפות כורכום

כף פפריקה מתוקה

מעט כמון

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

להשרות במים את העדשים כשעה לפני הבישול.

לחתוך את הירקות לחתיכות גסות, לקצוץ את הבצל ולכתוש את השום.

לחמם את הסיר ולקראת תהליך הבישול להוסיף מעט שמן. להוסיף את הבצל ולבשל עד להזהבתו. להוסיף פלפל חריף, שום, פלפל אדום+ צהוב ולכסות את הסיר לכ- 5 דקות.

לאחר מכן להוסיף את הגזר ולכסות ל- 8 דקות נוספות. יש לערבב מדי פעם.

לאחר מכן להוסיף את החצילים והקישואים ולכסות.

בינתיים, בקערה נפרדת, יש להוסיף כוס מים רותחים, ותבלינים: מעט כמון, פפריקה מתוקה, כורכום, מלח ופלפל ולערבב.

כחצי שעה לאחר בישול כולל של הירקות, יש להוסיף אליהם את התבלינים ולערבב. להוסיף את העדשים ולבשל במשך שעה עד שעה וחצי נוספות, על אש נמוכה.

למידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם
logo
© 2014 כל הזכויות שמורות נוטריקר בע”מ