?

נאנו כורכומין - מחקרים חדשים

מה זה הכורכום?

אחד מצמחי המרפא  המדוברים ביותר והנמכרים ביותר בעשור האחרון בעולם המערבי. אלפי מחקרים נעשו עליו, על תכונותיו הרפואיות ופוטנציאל הריפוי שלו ויעילותו הוכחה מחקרית. 
אך עוד לפני כן היה ידוע הכורכום בסגולותיו ותכונות הריפוי שלו. הכורכום משמש כצמח מרפא כבר אלפי שנים- ברפואה ההודית (איורוודה) וברפואה הסינית.

מה הוא החומר הפעיל בכורכום?

החומר המפעיל בכורכום הוא הכורכומין. הוא מסייע בטיפול בבעיות ומצבים בריאותיים רבים ושונים.
מחקרים מצביעים
מחקרים מצביעים כי לכורכום ישנן תכונות של  אנטי דלקתי חזק מאוד, אנטי ויראלי, אנטי סרטני, אנטי פטרייתי, נוגד חמצון, מחזק את המערכת החיסונית, את מערכת העיכול והרשימה עוד ארוכה.

זמינותו הביולוגית של מיצוי שורש הכורכום בצורתו הטבעית

אחת הבעיות שניצבת בפנינו בצריכת הכורכום הינה - זמינותו הביולוגית של מיצוי שורש הכורכום בצורתו הטבעית, לכן כאשר אנו עומדים מול מדף תוספי התזונה בבואנו לבחור את תוסף הכורכום שיענה על צרכינו עלינו לבחור בתוסף שיהיה מרוכז מספיק, שיגיע אל איברי המטרה בגוף וייספג בצורה יעילה ומיטבית.

נאנו טכנולוגיה - טכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך לספיגה מושלמת. 

טכנולוגיה זו לוקחת את החומרים הפעילים ובאמצעות תהליכים ייחודיים הופכת אותם לחלקיקי נאנו (10?).
בשל גודלם הקטן של החלקיקים ניתן ליצור תוסף מרוכז במיוחד ובעל כושר ספיגה גבוה ביותר (הם אינם "הולכים לאיבוד" במערכת העיכול). הזמינות הביולוגית הופכת גבוהה מאוד והחומרים הפעילים מגיעים אל איברי המטרה, הרקמות והתאים ואף חוצים את ה-BBB  (מחסום דם-מוח).

מחקר על הטיפול בסערה הציטוקינית בחולי נגיף הקורונה COVID 19 באמצעות נאנו כורכומין

COVID -19 הנגיף המדובר ביותר בשנה וחצי האחרונות אשר גורם למחלה נשימתית. 
התפרץ בסוף שנת 2019 , יצר מצב חירום בריאותי בדמותה של מגפה כלל עולמית, שאנחנו נמצאים כעת בעיצומה ומנסים להתמודד עימה. 
הסימפטומים הקליניים הנפוצים של וירוס זה הם: חום, שיעול יבש, עייפות, כאב ראש, כאב גרון, אובדן טעם או ריח. 
במקרים קשים יותר ישנם סימפטומים של כשל נשימתי ותסמונת מצוקה נשימתית חריפה, שיכולה להביא לאשפוז בבית החולים ואף למוות. 
הוירוס גורם לתגובה חיסונית חריגה ולהפרשה מוגברת של ציטוקינים פרו דלקתיים המעוררים דלקת חריפה ותגובה יתר חיסונית, מה שמוביל לנזקים ברקמת הריאות.
תגובת היתר של מערכת החיסון – סערת ציטוקינים  גורמת לנזק גם למערכות גוף נוספות מלבד מע' הנשימה- בעיקר בלב, מעי, כלי דם והכליות. 
SIRS – systemic inflammatory respons_esyndrome תגובה דלקתית רב מערכתית. 

סערה ציטוֹקינית היא תגובה חיסונית בעלת פוטנציאל קטלני, הנגרמת עקב מעגל משוב חיובי בין ציטוקינים ובין תאי מערכת החיסון לצד רמה גבוהה מאוד של ציטוקינים שונים.
צמחים בעלי פעילות נוגדת דלקת להפחתת הגורמים לסערה הציטוקינית יכולה להוות טיפול יעיל בחולים.

מחקר על הטיפול בסערה הציטוקינית בחולי COVID 19 באמצעות נאנו כורכומין פורסם ב- 10/2020 באתר PMC. בוצע בביה"ח ובאוניברסיטה בתבריז, איראן. 
במחקר זה נבדקה ההשפעה של נאנו-כורכומין על ציטוקינים אלה. 
המחקר שנעשה הוא מחקר אקראי, כפול סמיות, מבוקר פלסבו. השתתפו בו 40 חולי COVID-19, בגילאי 19-69 שנים, אשר אושפזו בבית החולים עקב המחלה.
קבוצת הטיפול קיבלה 160 מ"ג של נאנו-כורכומין בארבע כמוסות של 40 מ"ג מדי יום במשך 14 ימים וקבוצת הביקורת קיבלה את כמוסת הפלצבו.
לאחר הטיפול  בנאנו-כורכומין, נמצא כי חל שיפור משמעותי סטטיסטית כמעט בכל הביטויים הקליניים (חום, שיעול, קוצר נשימה) בקבוצה שקיבלה את הנאנו-כורכומין. נמצא כי נאנו-כורכומין עשוי לשמש כטיפול חדשני עבור חולי COVID-19 על ידי ויסות תגובה דלקתית. 
שיעור התמותה של קבוצת נאנו-כורכומין היה 20% (4 מתוך 20) וקבוצת הפלצבו הייתה 40% (8 מתוך 20).

נאנו כורכומין לטיפול בתסמונת מטבולית

ניסוי נוסף שנעשה לגבי הנאנו כורכומין לטיפול בתסמונת מטבולית הוא ניסוי קליני בנאנו כורכומין בחולים הסובלים מעודף משקל וממחלת כבד שומני, לא אלכוהולי.
פורסם ב- 01/2019 ב- Nutrition & Metabolism volume 16
בוצע ניסוי קליני כפול סמיות, אקראי, מבוקר פלסבו בבית החולים המרכזי של חברת הנפט, בטהראן. בניסוי השתתפו 84 חולים הסובלים מעודף משקל/השמנת יתר עם מחלת כבד שומני, לא אלכוהולי, בגילאים 25-50. 
הם חולקו ל-2 קבוצות אקראיות (בכל קבוצה 42 חולים). קבוצה אחת קיבלה 2 כמוסות ליום של ננו כורכומין במינון של 40 מ"ג למשך 3 חודשים (בנוסף לשינוי תזונתי של דיאטה דלת קלורית ופעילות גופנית). 
מחלת כבד שומני (לא אלכוהולי) מאופיינת במדדי גלוקוז, שומנים ודלקת גבוהים ומחמירה ע"י ידי עודף משקל או השמנת יתר. 
הכורכומין מעורב במספר פונקציות מטבוליות בשיפור תנגודת לאינסולין. אך למרות שידועות לגביו יתרונות בריאותיים מרובים, היציבות הנמוכה והזמינות הביולוגית שלו משפיעות על היעילות הטיפולית שלו. בניסוי זה נחקר הנאנו כורכומין אשר לו יש יכולת ספיגה וזמינות ביולוגית גבוהה יותר. 
בסיום הניסוי נצפה שיפור במדדי הגלוקוז, השומנים בדם, הדלקת ודרגת מחלת הכבד השומני בקרב החולים בקבוצה שנטלה את הנאנו כורכומין.

 

למידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם
logo
© 2014 כל הזכויות שמורות נוטריקר בע”מ